هواکش بین کانالی

فن بین کانالی چیست؟

فن بین کانالی جهت هوارسانی یا تخلیه هوا در محیط های مختلف استفاده می گردد و به دلیل اینکه فضای کمی را اشغال می کند و کارایی بالای دارد بسیار پر طرفدار می باشد.از این رو شرکت پیشگام سپهر در زمینه واردات و تولیدات هواکش های بین کانالی مشغول به فعالیت می باشد.

فن بین کانالی در مقایسه با جت فن، فشار استاتیکی بالایی ندارد و مناسب برای انواع محیط های صنعتی می باشند.این فن ها بین کانال ها قرار گرفته وامکان تنظیم برای آنها وجود دارد و دارای مدل های گوناگونی می باشند که باتوجه به مقدار دبی مورد نیاز طراحی و تولید می گردند. ظرفیت آنها از 270 متر مکعب در ساعت تا 70.000 متر مکعب در ساعت و یا بالاتر، بنا به خواسته مشتری ساخته می شود .

هواکش بین کانالی مطابق استانداردهای اروپایی و مطابق با آخرین کیفیت تکنولوژی روز دنیا ساخته شده و دارای بالاترین راندمان با کمترین سطح صدای ممکن می‌باشد. موارد استفاده فن بین کانالی در سیستم های مکش دود و هودهای صنعتی ، رستوران ها و هتل ها، برج های تجاری و اداری و ساختمان ها استخر ها حمام ها و سرویس های بهداشتی و غیره می باشد.

هواکش بین کانالی که همان هواکش سانتریفوژ بین کانالی می باشد، از نظر کارایی هم به عنوان دمنده یا بلوئر و هم به عنوان مکنده یا اگزاست فن مورد استفاده قرار می گیرد.

برای کنترل مکش هوا می توان از دیمر یا اینورتر استفاد نمود و برای تنظیم هواکش و سهولت در روشن و خاموش کردن آن نیز می توان ریموت کنترلی روی دستگاه نصب نمود.

انواع هواکش بین کانالی تولید شرکت پیشگام سپهر

  • هواکش‌ بین کانالی دایره ای
  • هواکش‌ بین کانالی مستطیلی

در مواردی که فضا و امکان استفاده ازسانتریفوژ با آکسیال نمی‌باشد هواکش های بین کانالی مورد استفاده قرار می‌گیرند و با هوادهی‌های متفاوت مطابق با نیاز مشتری قابل ساخت می‌باشند.

مشخصات فنی و ساختاری هواکش بین کانالی

  • قابلیت استفاده فن سانتریفوژ کانالی برای محیطهای اسیدی ، حرارت و رطوبت بالا
  • پروانه دارای بالانس کامل استاتیکی و دینامیکی و در مدل بکوارد و در سایزهای مختلف از قطر 100 الی 400 میلیمتر.
  • پروانه مولتی وینگ 9 پره ، 5 پره دانمارکی، با قابلیت تنظیم زاویه، از جنس پلی آمید الیاف دار یا آلومینیوم تشکیل شده است، امکان ساخت پروانه از استیل یا پلاستیک نیز وجود دارد.
  • جهت تخلیه هوا و یا هوارسانی در کانالهای طویل مورد استفاده قرار می گیرند.
  • الکتروموتور الکتروموتورهای بکار رفته دراین هواکش های سانتریفوژ اکثرا از نوع الکتروموتورهای معتبر اروپایی بوده. دارای کلاس حرارتی F و کلاس محافظتی IP 54 ( در برخی توان ها IP 55 ) و از نوع صنعتی می باشد.برای محیط های خاص، قابلیت نصب انواع الکتروموتورهای ضد انفجار، ضد جرقه و ضد احتراق بر روی فن وجود دارد.
  • سیستم انتقال قدرت سیستم انتقال قدرت در هواکش های سانتریفوژ بین کانالی به دو صورت اتصال مستقیم (Direct Drive) و اتصال تسمه پولی (Belt Drive) می باشد که با توجه به شرایط درخواستی قابل تولید می باشند.
  • فشار استاتیک از 50 الی 500 پاسکال با توجه به سایز هواکش
  • دبی (ظرفیت هوادهی ) از 270 الی 7000 مترمکعب بر ساعت با توجه به سایز هواکش
  • جنس هواکش جنس ورق بکار رفته در این هواکش ها ازورق فولادی (st-37) یا ورق گالوانیزه و پی وی سی (PVC). برای ایجاد ایمنی بیشتر، می توان یک گارد محافظ در قسمت جلو و پشت فن، تعبیه کرد.
ویژگی های فن بین کانالی
  1. ایجاد کمترین صدا ( در صورت سفارش به صورت بی صدا نیز تولید می گردد)
  2. سهولت در نصب
  3. اشغال فضای بسیار کم
  4. صرفه جویی در مصرف انرژی همراه با راندمان کاری بالا
  5. طول عمر کاری بالا
  6. هزینه نصب و خدمات پس از فروش مناسب
  7. ظرفیت تخلیه بالا
جدول مشخصات فنی
هواکش بین کانالی

هواکش بین کانالی چیست ؟

با پیشرفت علم و گسترش تکنولوژی می توان اینطور بیان نمود که که امروزه هواکش ها و انواع فن هایی که در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرند؛ بیار پرکاربرد می باشند.

به بیان دیگر هواکش بین کانالی و هر نوع دیگر از فن ها که وظیقه مکش و یا دمش هوا را بر عهده دارد؛ نقش بسیار مهم و اساسی را در زمینه های مختلف صنعتی، کشاورزی، تولیدی و … ایفا می کند.

امروزه حتی در هنگام ساخت و ساز منازل مسکونی در پروژه] های کوچک و بزرگ ساختمانی نیز توجه به استفاده از انواع فن بین کانالی به امری اجتناب ناپذیر بدل گردیده است. به این صورت که برای خانه ها و مجتمع های مسکونی نیز از انواع هواکش بین کانالی بهره برده می شود.

در واقع می توان اینطور بیان نمود که برای تهویه هوا در سیستم های هواساز و سیستم های تهویه مطبوع در محیط های صنعتی از فن بین کانالی صنعتی با قدرت بیشتر و برای منازل مسکونی از انواع فن ها و هواکش های خانگی استفاده می گردد.

زیرا لازم است تا در محیط های صنعتی جریان هوا با قدرت بیشتری به خارج هدایت گردد و یا حتی در برخی موارد دمش هوا با سرعت و شدت بیشتری صورت پذیرد. بنابراین می بایست از هواکش بین کانالی با موتور قوی ر استفاده نمود. به این ترتیب هوای داخل کارگاه های صنعتی و یا محیط هایی از این قبیل همیشه در حال گردش خواهد بود و سیستم تهویه هوای مطبوع به خوبی و در بالاترین سطح از کیفیت و عملکرد کار می کند.

در واقع هواکش بین لوله ای یکی از انواع بسیار متفاوت و متنوع فن های سانتریفیوژ به شمار می رود که کاربرد های بسیار گسترده ای را نیز دارا می باشد. و در صنایع بسیاری به کار گرفته می شود.

همانطور که از نام این محصول بر می آید؛ هواکش بین کانالی را در بین کانال های جریان هوا نصب و جانمایی می کنند. به عبارت دیگر سایز این هواکش ها کوچک می باشد یعنی تا حدی که می توان فن بین کانالی را در صورت کمبود فضا و نبودن جای کافی برای نصب، در بین کانال ها جانمایی نمود.
البته ذکر این نکته نیز ضروری می باشد که هواکش های بین کانالی اگرچه دارای سایز و اندازه کوچکتری در میان سایر نمونه ها از فن های متنوع می باشد؛ اما قدرت بسیار زیادی در تولید هوا نیز دارد که همین موضوع تا به امروز سبب گردیده است تا انواع مختلف هواکش بین کانالی طرفداران بسیار زیادی داشته باشد.

در واقع قدرت بالای این محصول در مکش و دمش هوا از یک سو و سایز به نسبت کوچک و کاربردی آن از سوی دیگر سبب گردیده است تا روز به روز بر کاربرد و همچنین بر شمار استفاده کنندگان از فن بین کانالی افزوده شود.
نکته جالب توجه دیگر در رابطه با هواکش بین کانالی این است که همانطور که پیش تر نیز به آن اشاره کردیم؛ از فن بین کانالی می توان هم برای مکش هوا و هم برای دمش هوا استفاده نمود.

در حالتی که لازم باشد تا هواکش بین لوله ای وظیفه مکش هوا را در مسیر کانال های هوا بر عهده داشته باشد؛ به آن اگزاست فن نیز گفته می شود.
در مقابل در مواقعی که دمش هوا بر عهده فن بین کانالی باشد؛ این فن را هواکش بین لوله ای بلوئر ( به معنای دمنده ) نیز می نامند.
پروانه ای که در ساختار این هواکش تعبیه شده است از نوع خم به عقب می باشد؛ که به آن بکوارد ( Backward )، نیز گفته می شود.

فن بین کانالی

کاربرد هواکش های بین کانالی

یکی از مواردی که فن بین کانالی می تواند بسیار کمک کننده باشد؛ تخلیه هوای مرطوب و انتقال آن به محیط خارج می باشد. محیط هایی مانند حمام در منازل مسکونی، آشپزخانه ها و … نمونه هایی از مکان هایی می باشد که هواکش بین لوله می تواند نقش بسیار حائز اهمیتی را برای مکش هوای مرطوب و خروج آن ایفا نماید.

بنابراین می توان اینطور بیان داشت که از هواکش های بین کانالی می توان برای حمام، سرویس های بهداشتی عمومی و یا داخل منازل مسکونی، آشپزخانه های منازل و یا آشپزخانه های صنعتی، رستوران ها، اتوشویی ها و هر محیط دیگری که درصد قابل توجهی از رطوبت در هوا وجود داشته باشد؛ استفاده می گردد.

باید به این نکته توجه داشت که انواع مختلف فن بین کانالی کاربرد های بسیار گسترده ای در زمینه های صنعتی دارا می باشند. در محیط های صنعتی مانند انواع کارخانه ها و کارگاه های تولیدی و … لازم است تا هوای نامطلوب، گرد و غبار و یا در برخی موارد دود و هوای نامناسب تولید شده توسط دستگاه ها و ماشین آلات صنعتی و کارگاهی از طریق کانال های جریان هوا و هواکش بین کانالی به محیط خارج هدایت شوند.

در این حالت فن بین کانالی به دستگاه مکش دود و یا هود های صنعتی که دارای موتور های بسیار قوی می باشند؛ متصل می گردد و عملیات مکش دود و هوا را در بالاترین سطح از کارایی و عملکرد انجام می دهد.

بنابراین می توان اینطور بیان نمود که هواکش بین کانالی در این مورد به عنوان یک اگزاست فن عمل می کند. این به آن معنا است که فن بین کانالی نقش مکش هوا را بر عهده خواهد داشت.

مکش هوای آلوده و نامناسب در محیط های صنعتی، بسیار مهم و حائز اهمیت می باشد. زیرا عدم تهویه هوای مناسب و اینکه هوا در محیط های کارگاهی در گردش نباشد؛ می تواند موجب انباشتگی آلودگی ها، ذرات ریز، گرد و غبار، دود و … در محیط های بسته گردد.

همین موضوع نشان می دهد که که در صورت عدم وجود یک هواکش بین کانالی پر قدرت و مناسب در چنین فضا هایی موجب می شود تا آسیب هایی بسیار جدی به سلامت انسان و در حالت خاص به دستگاه تنفسی شخص وارد گردد. که در اغلب موارد این آسیب ها غیر قابل جبران می باشند. زیرا سلامت هر فرد مهم ترین مسئله می باشد. به همین دلیل است که ایمنی در کار و محیط های کارگاهی و کارخانه ها اصلی اساسی و مهم به شمار می رود.

به عنوان مثال در کارخانه های چوب بری و یا کارگاه های نجاری، به دلیل کار با انواع دستگاه ها و ماشین آلات کار با چوب، براده های ریز و ذرات چوب در هوا پراکنده می شوند. در این حالت نیاز است تا این هوا توسط که فن پرقدرت مانند فن بین کانالی به محیط خارج منتقل گردد.

دستگاه مکنده با استفاده از یک فن مرکزی پرقدرت، به وسیله لوله خرطومی مکنده هوای داخل کارگاه را به محیط خارج منتقل می نماید. در این حالت اگزاست فن و یا همان هواکش بین کانالی بسیار پرقدرت عمل می نماید. زیرا علاوه بر هوا نیاز است تا ذرات ریز و پودری شکل را که سنگین تر از هوای خالی می باشند نیز مکش و به بیرون هدایت کند.

از این محصول در سیستم های تهویه مطبوع در انواع محیط های مسکونی، تجاری، اداری و … نیز بهره برده می شود. به عنوان مثال در همه مراکز تفریحی و مجتمع های تجاری بزرگ مانند انواع فروشگاه ها، سوپر مارکت های بزرگ، مال ها و … از فن بین کانالی جهت تهویه هوا استفاده می گردد.

البته باید به این نکته نیز توجه داشت که هر مدل از هواکش بین کانالی تنظیمات متفاوتی را دارند. همین موضوع سبب می گردد تا هر مدل از این محصول برای مکان خاصی به کار گرفته شود و نیاز آن را برطرف نماید.

همانطور که گفته شد؛ با توجه به اینکه فن بین کانالی دارای سایز کوچکی هستند. می توان از آن ها در بین کانال های هوا نیز استفاده نمود. بنابراین کوچک بودن و دارا بودن حجم کم می تواند از ویژگی ها و مزایای این محصول به شمار رود.

یک هواکش بین لوله ای خوب هواکشی می باشد حجم کمتری داشته باشد و فضای کمتری را نیز اشغال نماید.

به علاوه اینکه علیرغم حجم کم این محصول می بایست دارای قدرت بالایی نیز باشد تا بتواند در مصرف انرژی نیز صرفه جویی کند. مجموع این موارد کمک می کند تا طول عمر مفید این محصول تا میزان قابل توجهی افزایش یابد و همواره در سطح بالایی از کارایی، عمل نماید.

فن بین کانالی

انواع هواکش های بین کانالی

فن بین کانالی انواع و مدل های متنوعی را شامل می شود. اما به طور کلی می توان آن ها در دو دسته کلی هواکش های بین کانال دایره ای و هواکش های بین کانال مستطیلی طبقه بندی نمود.

دلیل این موضوع نیز آن است که به طور کلی دو مدل از کانال هوا موجود است که جهت انتقال هوا مورد استفاده قرار می گیرد. کانال های گرد و دایره ای مانند انواع کانال های فلکسیبل و یا کانال های اسپیرال و … و همچنین کانال هایی با سطح مقطع چهارگوش که در قدیم نیز کاربرد های بسیاری داشته اند.

با توجه به این که از هواکش بین کانالی برای نصب و جانمایی در بین کانال های هوا استفاده می گردد؛ بنابراین لازم است تا بر اساس شکل ظاهری و سطح مقطع کانال طراحی و تولید گردد. به همین دلیل است که انواع هواکش های بین کانالی نیز به دو دسته بزرگ فن های دایره ای و مستطیلی تقسیم بندی می شوند.

دسته بندی دیگر را می توان به نوع کاربرد آن اختصاص داد که در دو گروه کلی فن بین کانال مکنده و فن بین کانالی دمنده قرار می گیرند. این تنوع موجب می گردد تا قیمت فن بین کانالی دمنده نیز با قیمت فن بین کانالی مکنده متفاوت باشد.

در این میان مدل ها و نمونه های متنوع دیگری از این محصول نیز وجود دارد که عبارت است از :  هواکش بلارگ، هواکش زیبلاگ، هواکش جت فن کانال، فن بین کانالی s&p، فن بین کانال بلارگ، فن بین کانالی پیشگام سپهر ( PSB Inline Fan )، که با نام هواکش بین کانالی پیشگام سپهر ( PSB Inline Ventilator )، نیز شناخته می شود و … .

انواع آن عبارتند از

  • هواکش سانترفیوژ به صورت افقی (خوابیده)
  • هواکش های صنعتی در ابعاد گوناگون
  • هواکش سانترفیوژ بکوارد دو یا چند تکه ای
  • هواکش سانترفیوژ بکوارد
  • هواکش سانتریفیوژ دمنده مواد
  • جت فن مجهز به پره راهنما
  • انواع پروانه های صنعتی
  • هواکش سانتریفیوژ کانالی (توبلار فن )
  • هواکش سانتریفوژ کانالی (توبلار فن )
  • هواکش آکسیال کانالی مجهز به فیلتر و دمپر
  • هواکش آکسیال دیواری مجهز به فیلتر
  • هواکش سانتریفوژ کوپلینگ
  • آکسیال کانالی در سایز بزرگ
  • جت فن مجهز به صداگیر
  • هیتر الکتریکی با هواکش سانتریفوژ
  • جت فن در سایزهای بزرگ
  • پلاگ فن
  • سانتریفوژ رادیال
  • سانتریفوژ کانالی
  • سانتریفوژ فوروارد
  • سانتریفوژ بکوارد
  • فن آکسیال چرخدار
  • آکسیال سقفی
  • آکسیال کانالی
  • آکسیال پنجره ای
  • آکسیال دیواری
  • پروانه فوروارد
  • پروانه بکوارد
  • فن های سری یا موازی
  • فن لوکس
  • هیتر (کوره هوای گرم)
  • فن بادی
  • هواساز
  • پرده هوای صنعتی
  • فن فیلتر
  • یونیت هیتر الکتریکی
  • سانتریفوژ فشار قوی
  • سانتریفوژ پشت بامی
  • جت فن (Jet Fan )

خرید هواکش بین کانالی

در هنگام خرید فن بین کانال مکنده و یا خرید فن بین کانال دمنده، اندازه و قطر هواکش موردی است که می بایست به آن دقت نمود.

قطر فن بین کانالی با توجه به موارد مختلفی تعیین می گردد که از میان آن

می توان به حجم فضا اشاره نمود. به عنوان مثال هر چقدر فضا و یا ساختمان بزرگ تر باشد؛ بدیهی است که می بایست از هواکش ها و یا فن هایی بزرگ تر و با قدرت بیشتری استفاده نمود. زیرا لازم است تا هوای بیشتری را با شدت بالاتری مکش نماید به گونه ای که جوابگوی فضای مورد نظر با حجم مشخص باشد.

صدایی که یک فن در حال کار ( مکش و یا دمش هوا )، تولید می کند؛ نکته مهم دیگری می باشد که برای خرید هواکش ها می بایست مورد توجه قرار بگیرد. به عنوان مثال اگر قرار است تا از هواکش های بین کانالی برای محیط های مسکونی و یا همچنین مکان هایی استفاده شود که نیاز است تا سکوت و آرامش بیشتری داشته باشند؛ حتما باید از لحاظ صدا هواکش را مورد بررسی و آنالیز قرار دهیم. در این مورد می توان از هواکش بین کانالی بی صدا یا همان فن بین کانالی بی صدا که تولید صدا در آن به پایین ترین میزان خود می رسد؛ استفاده نمود.

زیرا برخی از هواکش های بین کانالی دارای سر و صدای بیش از حدی می باشند که ممکن است آرامش و سکوت محیط را به کلی از بین ببرند. این موضوع با اندازه و سایز هواکش و همچنینی قدرت آن در مکش و یا دمش هوا رابطه مستقیمی خواهد داشت.

موارد دیگری از قبیل سرعت موتور، شرایط نصب، قدرت هواکش و … نیز وجود دارند که می بایست در هنگام خرید هواکش دمنده و یا خرید هواکش مکنده، به هرکدام توجه ویژه ای داشت. تمامی این موارد بر روی قیمت هواکش بین کانالی نیز موثر خواهد بود. البته هر کدام به طور مجزا می تواند روی قیمت هواکش بین کانالی دمنده و یا قیمت هواکش بین کانالی مکنده تاثیراتی جداگانه نیز داشته باشد.

به این مطلب چه امتیازی میدهید؟

ممنون امتیاز ثبت شد 0 / 5. 0

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “هواکش بین کانالی”

شرکت پیشگام سپهر برساد

مشاوره و فروش
02186017572

09120042710