خانهاخبار و مقالاتکانال سازی صنعتی

کانال سازی صنعتی

کانال سازی صنعتی

امروزه با گسترش شهرنشینی و صنعتی شدن جوامع تقاضای افراد برای دارا بودن سیستم تهویه مطبوع و حرارت مرکزی و استفتده از کانال سازی صنعتی به دلیل مقرون به صرفه بودن و دارا بودن علوم و فناوری های نو در این زمینه که بسیاری از مشکلات گذشته را نیز مرتفع می کند، در اثر گذشت زمان بیشتر شد. کانال اسپیرال گالوانیزه که بخش وسیعی از این سیستم را شامل می شود و ابعاد گسترده ای در بر می گیرد شامل پارمترهای بسیار مهمی مانند تجهیزات انتقال هوا، دریچه ها و دمپرها و موارد بسیار دیگری را شامل می شود که در این مقاله به توصیف و بیان مشخصات فنی آن ها مختصرا می پردازیم.

کانال سازی صنعتی زمانی اهمیت پیدا می کند که جریان گرمایش و سرمایش موردنظر به وسیله سیستم های تولید هوای مطلوب مانند چیلر، هواساز و غیره هوای موردنظر را با توجه به موارد در نظر گرفته شده برای فضا مورد کاربری تهیه کرده و در این مرحله به عنصری انتقال دهنده برای این منظور نیاز پیدا خواهند کرد. در این مرحله نقش کانال ها در سیستم کانال سازی صنعتی به عنوان ابزار و تجهیزات توزیع، بالانس و انتشار هوا بسیار خودنمایی می کند و لذا محاسبات و دقت در طراحی و اجرا بسیار با اهمیت خواهد بود. در واقع مراحل مختلف تهیه و اجرای سیستم کانال سازی صنعتی را می توان در موارد زیر برشمرد :

  • نصب و راه اندازی انواع سیستم های کانال کشی موردنظر امکان مختلف صنعتی، اداری، تجاری و …
  • ساخت و اجرای انواع کانال در شکل های مختلف گرد و چهارگوش و سایر اتصالات موردنیاز در سیستم کانال سازی صنعتی
  • ساخت و اجرای انواع پلنیوم باکس و تبدیل و فیلتر و سایر وسایل مرتبط با کانال سازی صنعتی و همچنین کانال شوت زباله از مصالح مختلف
  • تهیه و اجرای انواع دریچه، دمپر و فلاشینگ مورد نیاز کانال سازی صنعتی
  • ساخت و اجرای هواکش، دودکش و هود صنعتی از مصالح مختلف و با توجه به نوع مصالح درنظر گرفته شده برای کانال سازی صنعتی

سیستم تهویه مطبوع و کانال کشی آن

سیستم تهویه مطبوع که یکی از اهداف کانال سازی صنعتی می باشد، در معنای عام به سرمایش در تابستان و گرمایش در زمستان اتلاق می شود که توسط عوامل مختلفی اجرا می گردد. سه عنصر اصلی آب، هوا و سیال مبرد نقش حیاتی در تولید هوای مطبوع را دارا می باشند که آب و هوا در دستگاه رادیاتور، فن کویل و هواساز نقش تعیین کننده را دارا بوده و سیال مبرد در کویل سرمایی انبساطی مانند کولر گازی و پکیج تهویه مطبوع. سیستم های تهویه مطبوع و در نتیجه کانال سازی آن با یکی از عوامل ذکر شده و یا ترکیبی از آن سر و کار دارد و در حقیقت جریان هوا به عنوان عامل اصلی و یا فرعی در کلیه سیستم های تهویه مطبوع وجود دارد. به طور کلی انواع سیستم های تهویه که نوع کانال سازی صنعتی آن ها نیز به آن وابسته می باشد عبارتند از : سیستم های تمام تهویه، سیستم هوا-آب، سیستم تمام آب و سیستم انبساط مستقیم.

در کلیه دستگاه های تهویه از نظر حرارت و برودت، رطوبت و فیلتراسیون جریان هوا شرایط مطلوبی را به خود گرفته و به وسیله کانال های انتقال هوا به قسمت های مورد نظر منتقل می شود. کانال هایی که در سیستم کانال سازی صنعتی و برای این منظور به کار می روند ممکن است در سطح مقطع خود دارای شکل دایره ای و یا مستطیلی باشند که برای راندمان بهتر می توان از کانالهای گرد یا مدور به دلیل افت اصطکاک کمتر ومقرون به صرفه بودن آن ها در کانال کشی استفاده کرد. کانال های گرد به کار رفته در سیستم کانال سازی صنعتی اجرای سختی را دارا می باشند و تبدیل و اجرای اتصالات آن ها نیز با سختی همراه است که از معایب آن ها می باشد. این موضوع در حالی است که در اغلب مواقع بع دلیل کمبود فضا برای عبور کانال از کانال های مستطیل شکل در کانال سازی بهره می برند مانند امکانی که ارتفاع سقف کاذب آن ها محدود می باشد.

اکثر کانال های به کار رفته در کانال سازی صنعتی از ورق گالوانیزه و یا آلومینیومی به دلیل در دسترس بودن و قیمت پایین این محصول می باشند. هوای طبوع تولیدی ا طریق کانال ها به دریچه ها می رسد و در فضا انتشار می یابد که پس از طی این مرحله از طریق دریچه خروجی به کانال برگشت در سیستم کانال کشی وارد می شود. دریچه ممکن است دیواری و یا سقفی و یا حتی پادری باشند که دریچه های رفت معمولا دارای دریچه تنظیم بوده اما دریچه های برگشت این امکان را دارا نمی باشند. فاصله پرتابی از جمله عوامل تأثیرگذار در آن می باشدکه عبارت است از فاصله ای که هوای خروجی بعد از دریچه می پیماید تا سرعتش به 50 الی 75 فوت در دقیقه برسد. لازم به ذکر است که فاصله مناسب برای کانال کشی صنعتی می بایست 3/2 فاصله دریچه تا دیوار روبرو باشد تا از انعکاس هوا در فضا ممانعت به عمل آورد.

کانال هوا در سیستم کانال سازی صنعتی

همانطور که گفته شد وظیفه یک سیستم کانال عبارت است از انتقال هوای گرم و سرد تولیدی از دستگاه تهویه به فضای مورد نظر که به جهت اجرای هرچه بهتر این مأموریت طراحی سیتم کانال سازی صنعتی می بایست در حیطه امکانات و دستورالعمل های موجود برای افت فشار، سرعت، سطح صدا و دیگر عوامل صورت گیرد. فاکتورهای مهم در طبقه بندی سیستم کانال های رفت و برگشت از قرار زیر می باشد :

  • سرعت

بر اساس سرعت ابتدایی در کانال رفت سیستم های کانال سازی صنعتی در انتقال هوا را می توان به تهویه مطبوع خانگی و ساختمان های صنعتی دسته بندی کرد و همچنین سرعت موردنظر در کانال برگشت سیستم کانال کشی را برای ساختمان های معمولی و صنعتی کم در نظر می گیرند.

  • شتاب

مکانیزم انتقال هوا بر اساس فشار کلی در کانال سازی صنعتی در سه نوع تقسیم بندی می شوند : فشار پایین، فشار متوسط و بالا. معنای فشار به کار رفته در کانال سازی عبارت است از حاصل جمع افت فشار در طول کانال، افت فشار در دستگاه تهویه مطبوع و افت فشار در دریچه ورودی هوا و همچنین فشار استاتیکی لازم در انتهای کانال.

انواع کانال مورد استفاده در کانال سازی صنعتی

پس از محاسبه و طراحی کانال مورد نظر در سیستم تهویه مطبوع می بایست اقدام به تولید و ساخت محصول مورد نیاز نمود که برای این امر بر مبنای نوع کاربری فضا و طراحی صورت گرفته می بایست از یکی از انواع کانال های مورد استفاده بهره جست. لازم به ذکر است که کانال مورد استفاده از نظر شکل ظاهری به دو دسته گرد و چهارگوش تقسین بندی می شوند و همچنین از نظر مصالح مورد استفاده در ساخت و کانال صنعتی از گونه های مختلفی نیز برخوردار می باشند که در زیر نام برده شده اند :

کانال فلکسیبل

این نوع کانال مصرفی در کانال سازی صنعتی در انواع مختلفی موجود بوده و به دلیل قابلیت انعطاف پذیری آن و قابلیت پیش عایق بودن و مزایای دیگر آن از جمله پرکاربردترین محصول در سیستم تأسیسات ساختمانی می باشد.

کانال اسپیرال گالوانیزه

این گونه کانال نیز از جمله کانال های فلکسیبل می باشد که به دلیل قابلیت انعطاف پذیری خود از محبوبیت بالایی در کانال سازی صنعتی برخوردار است. لازم به ذکر است که این محصول صرفا در مقطع دایره موجود می باشد.

این گونه به دلیل قیمت کم و در دسترس بودن آن یکی از مزایا آن بوده و سبب پر کاربرد بودن آن در کانال سازی صنعتی می باشد. ورق گالوانیزه مورد استفاده در ضخامت های مختلفی موجود می باشد. از جمله معایب آن عایق کاری کانال گالوانیزه پس از ساخت می باشد که از جمله معایب آن برشمرده می شود.

کانال فلکسیبل پیش عایق

این نوع محصول مورد استفاده در کانال سازی صنعتی به دلیل خاصیت پیش عایق بودن از مزایا و مصرف بالایی برخوردار است و لازم به ذکر است که در دو نوع پلی اورتان و فنولیک در حال حاضر موجود می باشد.

همانطور که ذکر شد کانال سازی صنعتی ابعاد وسیع و مختلفی را در بر می گیرد که در این مقاله مختصرا به بیان آنها پرداخته شد. علاوه بر این شرکت های تولیدی متعددی در حال حاضر در این زمینه فعالیت می کنند که می بایست یه منظور دریافت سایر اطلاعات و مشخصات فنی و همینطور لیست قیمت بهه روز و نحوه فروش تجهیزات لازم در مبحث کانال سازی صنعتی با ایشان تماس برقرار کرد.

به این مطلب چه امتیازی میدهید؟

ممنون امتیاز ثبت شد 0 / 5. 0

دیدگاهتان را بنویسید

شرکت پیشگام سپهر برساد

مشاوره و فروش
02186017572

09120042710